Стопкадър: novini.bgРумен Радев критикува депутатите.Не искам да говорим за третия мандат,

...
Стопкадър: novini.bgРумен Радев критикува депутатите.Не искам да говорим за третия мандат,
Коментари Харесай

Румен Радев: Парламентът се дави в скандали, вместо да си върши работата

Стопкадър: novini.bg

Румен Радев подлага на критика депутатите.

Не желая да приказваме за третия мандат, преди да са изчерпани всички опити към втория. Но ще разглася решението си в период. По-важното е, че Народното събрание се дави в кавги и предизборно говорене, а има значима работа за извършване. Обяви, че законите по Плана за възобновяване са приоритет, а те не се движат, законите за Шенген също не се движат. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, написа novini.bg.

,,За първи път от 11 години България получи ясна поддръжка и дата за Шенген - най-късно октомври 2023 година Но с цел да се възползваме пълноценно, е значимо да се одобряват двата значими закона за Шенген – антикорупционният и Законът за отговорността на основния прокурор. Ако този парламент не ги одобри, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище``, предизвести президентът.

Румен Радев коментира пред медиите и тематиката с националната ни сигурност.

Националната сигурност е фундаментът за просперитета на всяка една страна. Тя не се гради за година или две. Националната сигурност значи непрестанен ангажимент и старания освен на Министерството на защитата, само че и на всички политици и цялото ни общество. Очаквам най-сетне да се прояви разсъдък да има една систематичност, дълготрайна тактика и ясна визия за въоръжените ни сили. Но най-важният детайл в националната ни сигурност са хората в армията – тяхната мотивация, подготовка и съоръжение, дано да не го забравяме, моли той.

Държавният глава показа още, че Министерството на защитата прави всичко по силите си, с цел да подсигурява летателната дарба на МиГ-21 и тази година, само че това е извънредно мъчно, заради което прикани да се търсят дълготрайни решения до идването на ескадрилата от изтребители F-16. И напомни, че летците ни летят все по-малко и това е " доста рисково ".

По думите на президента един от разновидностите е да се търсят самолети " втора употреба " на лизинг от съюзническа страна.

Относно слуховете в общественото пространство, че щерка му – Дарина Радева, ще взе участие в предстоящ филм на режисьора Максим Генчев, президентът разясни, че е разговарял с нея и тя му е споделила, че няма никакъв стихотворец ангажимент или контракт за присъединяване във филм на Генчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР